Nytt hovedkontor del 4: Interiørarkitekten er valgt
Vi har tatt en liten prat med interiørarkitekten for å presentere henne og hvilke tanker og ambisjoner som ligger bak når et stort kontorbygg skal designes.
Erfaring fra både Oslo og Østfold
- Jeg tok min utdannelse som interiørarkitekt i England og har jobbet i Oslo og Fredrikstad før jeg startet for meg selv i hjembyen Sarpsborg. Jeg har vært heldig å få jobbet med flere spennende prosjekter de siste årene, blant annet personalrestauranten til Stjernebygget i Sarpsborg, kontorlokalene til Aspire Brands i Fredrikstad og coctailbaren Savoy Terrasse i Fredrikstad, sier Ørseng.
Flyten i rommet er det viktigste
- Når jeg designer et rom prøver jeg alltid å se for meg brukeren gå inn i lokalet. Hva er det første som møter deg når du går inn, hvor ledes blikket ditt. Hva vil vi at brukeren skal gjøre eller hvor skal de gå? Hvilket inntrykk skal de sitte igjen med? Førsteinntrykket er alltid viktig, men det samme lokalet skal kunne brukes til flere former for aktiviteter, hvor praktisk er det utformet? Hvis det ikke er praktisk utformet vil ikke lokalene bli brukt som planlagt, det kan føre til rot eller ubrukte arealer. Flyten i rommet er derfor det viktigste og første jeg tenker på når jeg tegner.
- Typiske særtrekk er vanskelig å svare på da jeg alltid strever etter å tilpasse meg hver enkelt kunde og deres behov, men å ha et form for særpreg er antagelig vanskelig å unngå. Jeg ser at jeg ofte bruker tekstiler i ulike kvaliteter og farger som kontrast mot harde overflater, og planter har jeg ofte med i prosjektet så tidlig som mulig.
Les også:
Del 3 - Vinneren av arkitektkonkurransen
Del 2 - Utlysning av arkitektkonkurranse
Del 1 - Solid kjøper tomt til nytt hovedkontor
Hvilke ambisjoner har du for det kommende hovedkontoret D55?
- Jeg ønsker at D55 blir et næringsbygg hvor felleslokalene blir godt brukt av alle leietakere, gjennom en hel arbeidsdag - men også til å huse andre arrangementer som ansatte kan dra nytte av utenom arbeidsdagen. Mange nordmenn er opptatt av interiør og mange er beviste på hva et godt interiør kan gjøre med ansatte sin velvære og trivsel på jobb.
- Samtidig har vi gjennomgått en endring hvor flere og flere har blitt vant til hjemmekontor og fordelene man får ut av det i en hektisk hverdag. Det er derfor enda viktigere å se på hva en arbeidsplass kan tilby den ansatte utover kun et skrivebord. Jeg ønsker at D55 skal tilby dette ekstra som flere og flere ansatte vil kreve fremover, forklarer Ørseng.
- Viktig om man konkurrerer med Oslo
På spørsmål om det er noe kontorarbeidsplassene i Fredrikstad og Sarpsborg mangler eller generelt har for lite av, føler Ørseng at vi begynner å ta etter Oslo-markedet.
- Jeg tror flere og flere firmaer i Sarpsborg og Fredrikstad ser hvilket konkurransefortrinn et godt gjennomtenkt kontorlokale kan gi i en ansettelsessituasjon, spesielt hvis man konkurrerer med et Oslo-marked hvor dette er mer utbredt, sier hun.
Hva er dine beste tips til mer bærekraftige interiørvalg?
- Spør hva det er laget av, hvordan ble det laget, hvor lenge vil det vare, hva skjer med det når det ikke lenger brukes? Det er også ofte kostbart å produsere møbler og materiale miljøvennlig. For at dette skal være bærekraftig for produsenten må vi som kjøper og beskriver stille krav, men også være villig til å betale ekstra for at disse produktene blir konkurransedyktige i markedet, avslutter interiørarkitekten.