Sosiale møteplasser på Strømnesåsen
På Strømnesåsen finner du et boligområde som inviterer til fellesskap og sosiale møteplasser, skapt med tanke på å gi både store og små rom for lek, aktivitet og avslapning. Her kan du nyte den perfekte kombinasjonen av privatliv og fellesskap, med småskala tun som skaper trygge og intime omgivelser, hvor barna kan leke rett utenfor døren mens du slår av en prat med naboen.
Stort friområde i midten av boligfeltet
I hjertet av området ligger et åpent friområde – en grønn oase hvor du kan ta en rusletur, trene eller la barna utforske en spennende hinderløype. Her er det plass til både ro og aktivitet, med benker og sittegrupper for de som ønsker å ta en pause og nyte den friske luften. Området er designet for å fremme fellesskap, hvor du kan møte venner, arrangere sosiale sammenkomster eller rett og slett slappe av i naturskjønne omgivelser.
Flere lekeplasser for de mindre barna
For de minste finnes det små, nærliggende lekeplasser spredt rundt om i området, slik at barna alltid har noe nytt å utforske. Med skogen som nærmeste nabo og flere lekeplasser i nærområdet er beliggenheten ypperlig både for barnefamilier og eldre som har barnebarn på besøk.
På feltets vestre del, kun noen få meter inn i skogen, er det etablert en åpen løkke som innbyr til forskjellige aktiviteter. På områdekartet kalles det for ballplass, men her kan det fint sprøytes is om vinteren eller lekes fritt ut i fra fantasiens verden.
Fra tidligere er det også anlagt en samlingsplass ved varden, hvor det er sitteplasser og en anlagt bålplass. Dette er kun et par hundre meter unna boligene, samtidig som man med ett er midt i naturen. Herfra tar også oppmerkede turstier deg videre til Tomb, Jerndalen og Rørfjell utsiktstårn.
Sosiale møteplasser fremmer sosialisering og inkludering
Sosiale møteplasser i et boligprosjekt gir flere fordeler som bidrar til å skape et attraktivt, inkluderende og levende nabolag. Det styrker fellesskapet og gjør det lettere å bli kjent med naboer og andre som bor på samme boligfelt. Det fremmer også trivsel og god livskvalitet, ved at det gir rom uformelle samtaler, felles aktiviteter og sosial samhandling - noe som også kan redusere følelsen av ensomhet og gi de som bor der en følelse av tilhørighet.