Arkitektens tanker om Parkkvartalet
Code Arkitektur ble etablert i 1997 og har base i Oslo. Utgangspunktet for Code sitt prosjektarbeid er å "forene innovative ideer med pragmatiske løsninger, med fokus på miljøorienterte og bærekraftige prosjektbesvarelser". Arkitektkontoret har mange flotte og prisvinnende boligprosjekter i sin portefølje, og besitter en solid kompetanse og erfaring.
Arkitektur som dreier seg om nærheten til Kulåsparken
I Parkkvartalet har vi arbeidet med en arkitektur som dreier seg om nærheten til Kulåsparken, sier arkitekt Cecilie Lande Andersen.
Parkkvartalet består av fire bygg som sammen danner et grønt gårdsrom som henvender seg mot Kulåsparken. Mellom byggene er det grønne forbindelser som skaper nye ganglinjer på tvers gjennom kvartalet i alle himmelretninger. De fire byggene er plassert slik at de trinnvis trappes ned mot Kulåsparken for å åpne seg opp mot den grønne parken. Dette danner store takterrasser med gode utsikt og solforhold, i følge arkitekt Cecilie Lande Andersen.
Mot sentrum er byggene noe høyere og har en mer urban henvendelse på gatenivå. Mot fortauet i Rosenkrantz gate er det en mer aktiv fasade med et mer urbant utrykk med fellesrom, innganger og sykkelparkering som bidrar til et mer urbant bymiljø. Alle byggene trapper seg inn fra gatenivå og i tillegg trapper seg inn mot gårdsrommet for å slippe inn mer lys og luft.
Leilighetene har gode solforhold og de mange hjørneleilighetene har ekstra gode forhold med dagslys fra to sider og utsikt i flere himmelretninger. Balkongene er felt inn som nisjer eller trukket litt inn får å lage et mer skjermet uteområde.
Legger vekt på bylivet i de tilstøtende gatene rundt kvartalet
Det er alltid viktig å få til en god harmoni og balanse mellom det eksisterende i nærområdet, og det som skal komme. Det gjelder også for Parkkvartalet.
Arkitekturen og fasaden er inspirert av omgivelsene med trekleding i ulike farger. Fargene og trekledningen viser slektskap til nabobebyggelsen og de historiske fargene brukt i området, men detaljert på en moderne måte som forener nytt og gammelt. Sarpsborg sentrum er under stadig utvikling, og Parkkvartalet representerer en moderne og nytenkende tilnærming til byutvikling, der arkitekturen tilpasser seg til den eksiterende byen og den grønne parken. Parkkvartalet vil bidra til byfornyelse og etterlengtet boligfortetting i tråd med kommunens sentrumsplan med intensjon om mer bærekraftige boformer, avslutter arkitekt Cecilie Lande Andersen.